08
сентябрь
2023
Бракераж жоспары
«БЕКІТЕМІН»
мектеп директоры
Керимбаев А.А..
«» 2023ж
2023-2024 оқу жылында Ш. Мұртаза атындағы орта мектебінің тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссияның мектеп асханасында білім алушыларды тегін тамақпен қамту жұмысында атқаратын жылдық жұмыс жоспары
Әлеуметтік педагог Унербаева Ж.С
мектеп директоры
Керимбаев А.А..
«» 2023ж
2023-2024 оқу жылында Ш. Мұртаза атындағы орта мектебінің тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссияның мектеп асханасында білім алушыларды тегін тамақпен қамту жұмысында атқаратын жылдық жұмыс жоспары
| № | Іс-шаралар | Орындау мерзімдері | Жауаптылар | Есеп беру нысаны |
| 1 | Бракераждық комиссия тобын құру,бұйрық шығару, бекіту | Тамыз | Іс жүргізушісі | |
| 2 | Бракераждық комиссия мүшелерінің жылдық жұмыс жоспарын құру,бекіту | Тамыз | Әлеуметтік педагог | |
| 3 | Азық-түлік сақтау қоймаларын талапқа сай болуын қадағалау | 1 айда 1 рет | Мектеп медбикесі Сарбагышева Бас аспазшы | |
| 4 | - жүйелі бақылау жасау; | Үнемі | Мектеп директоры Керимбаев А | |
| 5 | -негізгі өнімдерді салу кезінде мезгіліменқатысу; -тамақ өнімдерінің сапасын растайтын құжаттардың көшірмелерінің сәйкестігін бақылау -дайын тамақты органолептикалық бағалауды (оның түсін, иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырының және т.б анықтау -тамақтардың шығуын,дайындалған тамақтану көлемнің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін зерделеу; | айына бір рет | Мектеп директоры Мектеп медбикесі Әлеуметтік педагог Комиссия мүшелері | Акт толтыру |
| 6 | Күнделікті бақылау тағамын қадағалау | Күнделікті | Мектеп медбикесі Сарбагышева Н | |
| 7 | Тағамдарды дайындайтын ыдыстардың жарамдылығын қадағалау; | Күнделікті | Мектеп медбикесі Сарбагышева Н | тексеру |
| 8 | Дайын тағамның сапасына органолептикалық бағалауды жүргізу, журналға енгізу | Күнделікті | Мектеп медбикесі Сарбагышева Н | тексеру |
| 9 | Ас мәзіріне сай тағамдардың дайындалуын бақылау, қадағалау | Күнделікті | Мектеп медбикесі Сарбагышева | тексеру |
| 10 | Асхананың ішкі көрінісін, тазалығын қадағалау, бақылау | Жыл бойы | Мектеп медбикесі ДШІЖО Амиркулов | тексеру |
| 11 | Дайын өнімдердің тәуліктік сынамасын бақылау | Күнделікті | Мектеп медбикесі Сарбагышева Н | тексеру |
| 12 | Оқушылардың дұрыс тамақтануын қадағалау | Күнделікті | Мектеп медбикесі Әлеуметтік педагог | тексеру |
| 13 | Дайындалған тағамның көлемін бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексеру | Күнделікті | Мектеп медбикесі Сарбагышева Н | |
| 14 | Атқарылған жұмыстарды есебі | Мамыр | Әлеуметтік педагог | Директор жанындағы кеңес Анықтама |
| 15 | Ауыз су режимінің сақталуына бақылау жүргізу | Күнделікті | Мектеп медбикесі ДШІЖО Амеркулов М | |
| 16 | Азық-түліктерді ,дайын тағамдарды сақтау жеткізу мерзімдері мен шарттарының сақталуын бақылау | Ай сайын | Комиссия құрамы | тексеру |
| 17 | Асханадағы технологиялық жабдықтардың жарамдылығын тексеру | Ай сайын | Комиссия құрамы | тексеру |
| 18 | Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу ,акт рәсімдеу | Ай сайын | Комиссия құрамы | мониторинг |
| 19 | Комиссияның отырысын ұйымдастыру,өткізу | Ай сайын | Комиссия құрамы | |
| 20 | Комиссия жұмысының қорытындысын педагогикалық кеңесте қарау,талқылау | Тоқсан сайын | Комиссия құрамы | ақпарат |
| 21 | Асхананың тағам дайындау технологиясында тоңазытқыш –технологиялық жабдықтармен жабдықталуы мен олардың жарамдылығын тексеріс нәтижелері бойынша сұраныстар жасау | Қажеттілігіне қарай | ДШІЖО Амеркулов М |