Бракераж жоспары » №6 орта мектеп
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Қордай ауданының білім бөлімінің
"Шерхан Мұртаза атындағы орта мектеп"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72636) 2-46-74
Есепші бөлімі:
+7(72636) 2-45-79
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Бракераж жоспары
08
сентябрь
2023

Бракераж жоспары

       «БЕКІТЕМІН»
                                                                                                            мектеп директоры
                                                                                                                          Керимбаев А.А..                
       «»      2023ж
2023-2024 оқу жылында Ш. Мұртаза атындағы орта мектебінің тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық)  комиссияның мектеп асханасында білім алушыларды тегін тамақпен қамту жұмысында атқаратын     жылдық жұмыс жоспары
Іс-шараларОрындау мерзімдеріЖауаптыларЕсеп беру нысаны
1Бракераждық комиссия тобын құру,бұйрық шығару, бекітуТамызІс жүргізушісі
2Бракераждық комиссия мүшелерінің
  жылдық жұмыс жоспарын құру,бекіту
ТамызӘлеуметтік педагог
3Азық-түлік сақтау қоймаларын талапқа сай болуын қадағалау1 айда 1 ретМектеп медбикесі
Сарбагышева 
Бас аспазшы

4- жүйелі бақылау жасау;ҮнеміМектеп директоры
Керимбаев А

5-негізгі өнімдерді салу кезінде мезгіліменқатысу;
-тамақ өнімдерінің сапасын растайтын құжаттардың көшірмелерінің                
сәйкестігін бақылау
-дайын тамақты органолептикалық бағалауды (оның түсін, иісін, дәмін, 
консистенциясын, қаттылығын, шырының және т.б анықтау
-тамақтардың шығуын,дайындалған тамақтану көлемнің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін зерделеу;
айына бір ретМектеп директоры
Мектеп медбикесі
Әлеуметтік педагог
Комиссия мүшелері
Акт толтыру
6Күнделікті бақылау тағамын қадағалауКүнделіктіМектеп медбикесі
Сарбагышева Н 

7Тағамдарды дайындайтын ыдыстардың жарамдылығын қадағалау;КүнделіктіМектеп      медбикесі
Сарбагышева Н
тексеру
8Дайын тағамның сапасына органолептикалық бағалауды жүргізу, журналға енгізуКүнделіктіМектеп      медбикесі
Сарбагышева Н
тексеру
9Ас мәзіріне сай тағамдардың дайындалуын бақылау, қадағалауКүнделіктіМектеп медбикесі
Сарбагышева
 
 
тексеру
10Асхананың ішкі көрінісін, тазалығын қадағалау, бақылауЖыл бойыМектеп медбикесі
ДШІЖО Амиркулов 
тексеру
11Дайын өнімдердің     тәуліктік  сынамасын бақылауКүнделіктіМектеп медбикесі
Сарбагышева Н
 
 
тексеру
12Оқушылардың     дұрыс тамақтануын қадағалауКүнделіктіМектеп медбикесі
Әлеуметтік педагог
тексеру
13Дайындалған тағамның     көлемін бір реттік  порция  көлеміне     және балалар  санына сәйкестігін тексеруКүнделіктіМектеп медбикесі
Сарбагышева Н
 
 

14Атқарылған жұмыстарды есебіМамырӘлеуметтік педагогДиректор жанындағы кеңес
Анықтама
15Ауыз су режимінің сақталуына бақылау жүргізуКүнделіктіМектеп медбикесі
ДШІЖО Амеркулов М

16Азық-түліктерді ,дайын тағамдарды сақтау жеткізу мерзімдері мен шарттарының  сақталуын бақылауАй сайынКомиссия құрамытексеру
17Асханадағы технологиялық жабдықтардың жарамдылығын тексеруАй сайынКомиссия құрамытексеру
18Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу ,акт рәсімдеуАй сайынКомиссия құрамымониторинг
19Комиссияның отырысын ұйымдастыру,өткізуАй сайынКомиссия құрамы
20Комиссия жұмысының қорытындысын  педагогикалық кеңесте қарау,талқылауТоқсан сайынКомиссия құрамыақпарат
21Асхананың тағам дайындау технологиясында тоңазытқыш –технологиялық жабдықтармен жабдықталуы     мен олардың жарамдылығын     тексеріс нәтижелері бойынша сұраныстар жасауҚажеттілігіне қарайДШІЖО Амеркулов М 
   Әлеуметтік педагог                                       Унербаева Ж.С